No Start - Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum
Kawasaki Teryx Electrical Discussions Kawasaki Teryx electrical discussions.
Lighting, audio, GPS, communications, etc.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
Old 04-21-2011, 10:44 PM Thread Starter
Senior Member
 
jfilion's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Winnipeg
Posts: 167
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
No Start

I pulled my Teryx into the garage on Sunday and all was fine. I tried to start it on Thursday, and it's a no go.

When I turn the key, there's power to everything, the dash lights come and the fuel pump engages normally, but the starter doesn't seem to even make a noise.

I tried boosting it and nothing. I changed the Battery and still nothing. I can't figure out why this would just happen out of the blue.

Anyone got any ideas what could cause this?

I really want to go riding on Saturday.

2010 Teryx LE,
MSD
Muzzy's Duel Exhaust
Dalton Clutch Kit
HW Overdrive Clutch Cover
Snorkeled
K&N Modded Air Filter
HID Light bar
Odyssey PC925 Battery
Black Rhino gauge Pod (Tach, volt, W Temp)
27" Zilla's
Muzzy 840, Stage II cams, 38mm throttle bodies,
324 injectors, Water impeller,
new stock crank, rods and barring
jfilion is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-21-2011, 10:51 PM
Moderator
 
tomanytoysnotnuftime's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Fort Saskatchewan, Alberta, Canada
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Is your shifter linkage in neutral with the green neutral light on. If not press the brake pedal to start, but adjust the linkage before you ride or you could screw the tranny up. Sorry that's all I got for now.

2012 VIBRANT Blue Teryx 4, Muzzy pro's, ECU reflash, custom cage & roof, windshield, 14" STI HD Beadlocks & 32x10x14 STI Roctane's/Tatou 4S Tracks, Rigid Lights, Custom bumpers, Warn XT4000 winches front & rear, bedlift

2010 black, FST 840 stage II cams, DASA intake & injectors, BF throttle bodies, Msd, Muzzy Pro`s, Snorkeled, Warn XT 4000, EMP, 2 seat race cage, Custom rear Radiator, Unisteer, STI HD beadlocks and 30x10x14 EFX motoclaws
tomanytoysnotnuftime is offline  
Old 04-22-2011, 06:23 AM Thread Starter
Senior Member
 
jfilion's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Winnipeg
Posts: 167
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by tomanytoysnotnuftime View Post
Is your shifter linkage in neutral with the green neutral light on. If not press the brake pedal to start, but adjust the linkage before you ride or you could screw the tranny up. Sorry that's all I got for now.
Thank, but that's were I started. I tried fiddling with the shifter in neutral and I tried putting in each of the gears with the brake on but nothing.

It is just like it's in gear though. Exactly the same thing. That what gets me. I"m just not sure where to start.

2010 Teryx LE,
MSD
Muzzy's Duel Exhaust
Dalton Clutch Kit
HW Overdrive Clutch Cover
Snorkeled
K&N Modded Air Filter
HID Light bar
Odyssey PC925 Battery
Black Rhino gauge Pod (Tach, volt, W Temp)
27" Zilla's
Muzzy 840, Stage II cams, 38mm throttle bodies,
324 injectors, Water impeller,
new stock crank, rods and barring
jfilion is offline  
 
Old 04-22-2011, 10:30 AM
Senior Member
 
nyteryx's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: wellsville, ny
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
relay problem? or solenoid i would say. im shure others will chime in.
nyteryx is offline  
Old 04-23-2011, 06:44 AM Thread Starter
Senior Member
 
jfilion's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Winnipeg
Posts: 167
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Thanks for the input guys. I figured it out. Really dumb. My MSD plugs were hooked up tight, but there was a loose conection I guess.

I unplugged it, and hooked my cpu up dirctly, and it started. I plugged the MSD back up and Vrooom!.

So, I'm good to go into the Interlake Swamps today. HAHOO!!!

I was getting a little worried for a while. Look out mud, Here I come!

2010 Teryx LE,
MSD
Muzzy's Duel Exhaust
Dalton Clutch Kit
HW Overdrive Clutch Cover
Snorkeled
K&N Modded Air Filter
HID Light bar
Odyssey PC925 Battery
Black Rhino gauge Pod (Tach, volt, W Temp)
27" Zilla's
Muzzy 840, Stage II cams, 38mm throttle bodies,
324 injectors, Water impeller,
new stock crank, rods and barring
jfilion is offline  
Old 08-26-2011, 09:29 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by jfilion View Post
Thanks for the input guys. I figured it out. Really dumb. My MSD plugs were hooked up tight, but there was a loose conection I guess.

I unplugged it, and hooked my cpu up dirctly, and it started. I plugged the MSD back up and Vrooom!.

So, I'm good to go into the Interlake Swamps today. HAHOO!!!

I was getting a little worried for a while. Look out mud, Here I come!
I got the same problem on my Teryx. I checked all of the wire harnesses and connectors but no luck. Also, when I turn the key, there's power to everything. Can somebody provide with the ingnition switch diagram so I can trace the wires and determine where's the defective part, open line or possibly lose wire? Any help will be more than welcome. Thanks!
FastHunter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise during start up Buck Nasty Kawasaki Teryx General Discussions 6 02-26-2011 09:08 PM
No start oc396 Kawasaki Teryx General Discussions 4 12-25-2010 10:42 PM
'09 Teryx Will Not start teryx24 Kawasaki Teryx General Discussions 3 11-12-2010 05:30 AM
Won't start codyo Kawasaki Teryx General Discussions 3 05-20-2010 06:26 AM
Does not want to start. wakeboardjo Member Introductions 2 11-30-2009 11:25 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88