Can't figure out problem...please help! - Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum
Kawasaki Teryx General Discussions General discussions pertaining to the Kawasaki Teryx.
Maintenance, cleaning, etc.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 09-12-2013, 04:01 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flint, TX
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Can't figure out problem...please help!

Well I put a new fuel pump in my '09 Teryx and it didn't solve my problem....
Runs awesome when it's cold, when it gets hot it bogs every time I hit the gas, has no power, cuts out, but only after it's hot, but if I turn it off and back on again, it runs fine for about 2-3 minutes and starts doing the same thing, and the engine gets so hot I can smell it and the pipe is bright red, really hot! and the fan kicks on fine like it should but doesn't help, I thought maybe the fuel pump but that's not it, anyone have any ideas?
Coolj5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 09-13-2013, 03:58 AM
TeryxHQ.com Staff Member
 
DougS's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Alberta, Canada
Posts: 2,107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Is this all stock?
Sound like possible air / fuel issue.
DougS is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 09-13-2013, 04:19 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flint, TX
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Yes, all stock except for K&N air filter
Coolj5 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 10-16-2013, 06:56 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I would start by pulling spark plugs and checking the condition of them. black- rich or white- lean. I would bet they are white if your pipe is running red hot. If it is lean check your fuel pressure and volume compared to spec. Are u running a programmer? Temp gauge? What's the temp gauge say when hot?
Alltek is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 01-24-2014, 06:12 PM
Junior Member
 
aaronone's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: New Brunswick
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by Coolj5 View Post
Well I put a new fuel pump in my '09 Teryx and it didn't solve my problem....
Runs awesome when it's cold, when it gets hot it bogs every time I hit the gas, has no power, cuts out, but only after it's hot, but if I turn it off and back on again, it runs fine for about 2-3 minutes and starts doing the same thing, and the engine gets so hot I can smell it and the pipe is bright red, really hot! and the fan kicks on fine like it should but doesn't help, I thought maybe the fuel pump but that's not it, anyone have any ideas?
Have you ever had the valves checked? That sounds exactly like a valve unadjusted.
aaronone is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-07-2014, 10:38 PM
Member
 
Freddyz's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Clairmont, Alberta
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
do you ride mud? plugged exhaust?
Freddyz is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-16-2014, 05:06 PM
Junior Member
 
08teryxle's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
An uncles done that. It was a clogged vent hose on the carbs.
08teryxle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4wd problem loaded34 Kawasaki Teryx General Discussions 1 07-24-2013 05:05 AM
Electrical problem Freddyz Kawasaki Teryx General Discussions 3 05-26-2013 08:21 AM
braking problem! badlime09teryx Member Introductions 0 05-20-2010 04:59 PM
Fan Problem NEVERENOUGH Kawasaki Teryx General Discussions 4 03-23-2010 10:32 PM
jetting problem troy muddin Member Introductions 18 03-15-2010 08:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68