2009 stock Teryx: 100 miles, FI and Belt Light Flashing - Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum
Kawasaki Teryx General Discussions General discussions pertaining to the Kawasaki Teryx.
Maintenance, cleaning, etc.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
Old 02-27-2010, 05:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jonesville, VA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Angry 2009 stock Teryx: 100 miles, FI and Belt Light Flashing

Hey Guys, Just had the FI and Belt light start flashing while at Brimstone. I was riding an easy trail with little to no mud/water. Belt light came first, then no power, then flashing FI. Made it back to the truck. Any ideas before I take it back to the stealer? On the drive back to the truck the lights went on and off and the mph readout would jump between 0 and 10 etc.

Last edited by mperdue63; 02-27-2010 at 05:42 PM.
mperdue63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-27-2010, 05:43 PM
Senior Member
 
5150Marcelo's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
The speedo jumpin around makes me think it might have a bad ground somewhere.
5150Marcelo is offline  
Old 02-27-2010, 05:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jonesville, VA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hmmm! I installed a winch a couple of trips ago, maybe something is loose under the seat, Thanks
mperdue63 is offline  
 
Old 02-27-2010, 06:24 PM
Senior Member
 
rhinokiller's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Alberta Canada
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I've heard of a Teryx needing thier wire harness replaced because of a malfunction before.
rhinokiller is offline  
Old 02-27-2010, 07:39 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
it might just be in limp mode have u had your service lately? the brute force does the same thing around 100 hours
deuce07 is offline  
Old 02-27-2010, 07:44 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jonesville, VA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
My Teryx has 10 hours and 100 miles on it. I guess i'm headed to the dealer for a fix and my first service. Thanks for the replys
mperdue63 is offline  
Old 02-28-2010, 01:17 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by deuce07 View Post
it might just be in limp mode have u had your service lately? the brute force does the same thing around 100 hours
The Teryx does not do this, once the condition changes the light goes out. What happens is the ECU looks at ground speed and engine speed and if they don't jive it turns the belt indicator on cause the belt is supposed to be slipping and goes into limp mode until the slipping stops.

If there is a issue with the speedometer then the speed sensor would be the first thing I checked.

The other thing is the belt could be in fact slipping which will make the light come on.



Hunterworks is offline  
Old 03-10-2010, 06:44 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jonesville, VA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hunterworks Rules! It was the speed sensor.
mperdue63 is offline  
Old 03-10-2010, 08:38 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by mperdue63 View Post
Hunterworks Rules! It was the speed sensor.
Even a blind hog can find a acorn every now and then.



Hunterworks is offline  
Old 03-10-2010, 08:46 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jonesville, VA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
But you have to know where to look!
Thanks again.
mperdue63 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 stock teryx parts bordhead Kawasaki Teryx's & Teryx Parts For Sale 9 08-19-2009 11:10 PM
09 Stock belt #??? teryxosaurus Kawasaki Teryx General Discussions 2 07-16-2009 07:53 PM
Belt Broke 150 miles BStraight Member Introductions 1 11-30-2008 04:22 PM
VID: Walker Evans Stock Replacement Shocks - how do they rate after 35 miles? Magellan Kawasaki Teryx Suspension Discussions 7 09-20-2008 02:29 AM
i have 200 miles and 21hrs on the teryx carl6795 Member Introductions 4 06-03-2008 07:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70