No start - Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum
Kawasaki Teryx General Discussions General discussions pertaining to the Kawasaki Teryx.
Maintenance, cleaning, etc.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 12-24-2010, 06:59 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
No start

Well I have a 2008 Teryx... Uni filter, Dynatek CDI box installed and was running great till a hill climb and blue smoke! Motor stalled and didn't want to start. At shop performed a break down and replaced exhaust with Muzzy's and installed new dynatek coils and new plugs. Also installed the Hunterworks STOP kit while here. Motor cranks over with an occasional back fire but doesn't start. Fuel filter full and fuel pump is pumping into carbs. I am getting spark to both plugs. All fuses are good.

Ok just returned everything back to stock (CDI, Coils) and still no start
Suggestions????
oc396 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-24-2010, 07:38 PM
Member
 
Flyin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Utah
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi

Bad deal for the the Christmas vacation! Did you check for compression and maybe the valves need adjustment? I have a 08 Teryx and it has done the smoke thing 2 or 3 times but has started each time. Were you running it hard meaning full throttle? You may want to check the air filter one time that mine smoked it plugged the air filter with oil and no start..Hope this gives you some where to start.
Flyin is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-25-2010, 12:22 AM
Moderator
 
tomanytoysnotnuftime's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Fort Saskatchewan, Alberta, Canada
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
If you have fuel and spark but no fire except for occasional backfire sounds like it needs valve adjustment or maybe something happened with the cam timing or the cams are worn out perhaps. How many hours on machine and if it blows smoke has it ever been run low on oil?

2012 VIBRANT Blue Teryx 4, Muzzy pro's, ECU reflash, custom cage & roof, windshield, 14" STI HD Beadlocks & 32x10x14 STI Roctane's/Tatou 4S Tracks, Rigid Lights, Custom bumpers, Warn XT4000 winches front & rear, bedlift

2010 black, FST 840 stage II cams, DASA intake & injectors, BF throttle bodies, Msd, Muzzy Pro`s, Snorkeled, Warn XT 4000, EMP, 2 seat race cage, Custom rear Radiator, Unisteer, STI HD beadlocks and 30x10x14 EFX motoclaws
tomanytoysnotnuftime is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-25-2010, 10:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by tomanytoysnotnuftime View Post
If you have fuel and spark but no fire except for occasional backfire sounds like it needs valve adjustment or maybe something happened with the cam timing or the cams are worn out perhaps. How many hours on machine and if it blows smoke has it ever been run low on oil?
Well I returned everything back to stock cranked a few more times and it finally started. Seemed like it needed to clean out. Anyways, let it run for about 10 minutes and revved it up here and there. I then put the Dynatek CDI and Coils back on one at a time and the darn thing runs like a champ. The Teryx has 80 hours on it and it has never been ran low/without oil. The backfire is gone and the motor runs really smooth. Weird crap!
oc396 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-25-2010, 11:42 PM
Member
 
Flyin's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Utah
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
sounds good that it cleaned out but I would clean the air filter and air plenum to make sure everything is clean. I think you said you installed a oil catch can. Should help. Watch that you don't over fill crankcase and drive it.
Flyin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Teryx Forums: Kawasaki UTV Teryx Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'09 Teryx Will Not start teryx24 Kawasaki Teryx General Discussions 3 11-12-2010 06:30 AM
Won't start...alarm picard Kawasaki Teryx General Discussions 8 05-27-2010 08:46 PM
Won't start codyo Kawasaki Teryx General Discussions 3 05-20-2010 07:26 AM
Does not want to start. wakeboardjo Member Introductions 2 11-30-2009 12:25 PM
The Start of my NEW Monster!!!!! Cuzin Eddie Kawasaki Teryx General Discussions 5 01-22-2009 09:01 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68