Teryx HQ banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #1
i installed a set of eagle eye hid converstions that are flickering on the start up, it says to change the fuse to a 20 amp and that will stop, my fuse case top is missing that says which fuse is which, does anyone know which one is for the headlights?
 

·
Registered
Joined
·
630 Posts
You can always turn on your lights and pull the fuses... I really don't think upping the fuse is going to solve your flicker issues. You are going to need a relay harness to take the strain off the factory electrical system upon start up.
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
The manufactures install the correct size fuses for the stock system. Make sure that you won't have any wiring issues if you install a larger fuse. Just make sure that your stock wiring harness has a wire capable of handling 20 amps.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #4
The manufactures install the correct size fuses for the stock system. Make sure that you won't have any wiring issues if you install a larger fuse. Just make sure that your stock wiring harness has a wire capable of handling 20 amps.
the hid builder is saying to up it to 20 amps
 

·
Registered
Joined
·
339 Posts
the hid builder is saying to up it to 20 amps
I'm not saying they are wrong but Kawaski installed a smaller fuse for a reason. I don't know exactly what size wire is used but it is pretty small.
The HID builder is also trying to install a somewhat universal HID kit at the absolutely lowest cost to produce. I'm not exactly sure a fuse will solve your issue. If it was the fuse that couldn't handle the load upon start up wouldn't it blow? My feeling is that the light switch is not capable of handling the load and that would be where a relay would be needed. Just my .02.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
The lights on my 2010 seem to be fused on the 30 amp fuse with the engine electonics, my eagle eye hids flickered & went of & on randomly. Rewired everything with a relay from a fuse panel I installed behind the dash.Used awg 14 wire & a 20 amp fuse. The flickering went away but still sometimes only 1 light will fire. If I switch them off then back on they both come on. Not sure what causes that.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I installed the eagleeye kit also in my 2012 teryx4 today. The fuse blew rihgt away. I used the multi-meater to ohm out the fuses. The fuse was labled "Lamps." I replaced with a 20amp fuse. I have a lot of issues with this kit. Not my best recomendation. I think the system needs a relay.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top